TİSK'ten BESOB'a 'Dijital Gelişim' ödülü
Soma Termik Santrali'ne 1,4 milyon lira ceza
06.12.2024 - Cuma 14:22
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Soma Termik Santrali'ne çevre mevzuatını ihlal eden baca gazı değerleri nedeniyle 1 milyon 393 bin 755 lira idari para cezası uyguladı.
ANKARA (İGFA) -11 Kasım'da gerçekleştirilen denetimlerde Soma Termik Santrali'nin üç bacasında çevre mevzuatında belirlenen baca gazı sınır değerlerin aşıldığı tespit edildi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde, santral işletmesine 1 milyon 393 bin 755 lira idari para cezası uygulanırken, konuyla ilgili adli süreç başlatıldığı açıklandı.
ANLIK TAKİP EDİLİYOR
Açıklamada Soma Termik Santrali'ndeki üç baca ve altı ünite, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Sürekli İzleme Merkezi tarafından 18 farklı parametrede anlık olarak takip edildiği, mevzuatın üzerinde herhangi bir limit aşımı tespit edildiğinde denetim ekipleri hızla bölgeye sevk edilip ve gerekli incelemelerin ardından cezai işlem uygulandığı belirtildi.
Dijital Delillerin Hukuki Gücü: Uzman Görüşü ve Bilimsel Yaklaşımın Önemi
Dijital Delillerde Manipülasyon ve Bilimsel Gerçeklik: Veri Güvenliği Nasıl Sağlanır?
Köpek Ödül Maması Nedir ve Neden Önemlidir?
Belgelerin Fiziksel Kondisyonu ve Eskitme Yöntemlerinin Tespiti
Büyükşehir’den Osmanlı tarihine ışık tutan söyleşi
25 metrelik yol projesinde çalışmalar hız kazandı
Kar Urfa'yı esir aldı
Büyükşehir’den kaldırımlarda yaya güvenliği için çalışma
Van'da 220 köy yolu ulaşıma kapalı