İstanbul'da sivrisinekle mücadelede önlemler arttı
Bilirkişilikte yeni dönem... Eğitimler ve performans sistemi devrede
04.05.2025 - Pazar 22:07
Bilirkişilik Yönetmeliği’nde değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu değişiklikler kapsamında eğitimler 15 Mayıs’ta başlıyor, performans sistemi geliyor.
ANKARA (İGFA) - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bilirkişilik Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu.
Yeni düzenlemeyle, bilirkişilik temel eğitimleri Adalet Bakanlığı’nın izniyle üniversiteler, Türkiye Adalet Akademisi veya kamu kurumu niteliğindeki meslek üst kuruluşları tarafından verileceği bildirildi. Bu kapsamda Bilirkişilik Temel Eğitim Kitabı da güncellendi.
Bakan Tunç, sosyal medya hersabından yaptığı paylaşımda, bilirkişilerin daha nitelikli hale gelmesi için performans sisteminin getirilmesi yönünde çalışmalar yapıldığını, bu nedenle 3 yıldır açılamayan eğitimlerin 15 Mayıs 2025’te yeniden başlayacağını duyurdu.
İlgili kurumların eğitim başvuruları alınmaya başlandığını belirten Bakan Tunç, “Bilirkişilik kurumunu güçlendirmeye, yargılama faaliyetlerinin daha etkin yürütülmesine katkı sunmaya devam edeceğiz. Yargı camiamıza ve milletimize hayırlı olsun” diye konuştu.
Dijital Delillerin Hukuki Gücü: Uzman Görüşü ve Bilimsel Yaklaşımın Önemi
Dijital Delillerde Manipülasyon ve Bilimsel Gerçeklik: Veri Güvenliği Nasıl Sağlanır?
Köpek Ödül Maması Nedir ve Neden Önemlidir?
Belgelerin Fiziksel Kondisyonu ve Eskitme Yöntemlerinin Tespiti
Büyükşehir’den Osmanlı tarihine ışık tutan söyleşi
25 metrelik yol projesinde çalışmalar hız kazandı
Kar Urfa'yı esir aldı
Büyükşehir’den kaldırımlarda yaya güvenliği için çalışma
Van'da 220 köy yolu ulaşıma kapalı