Bilecik Pazaryeri’nde şampiyonluk coşkusu gökyüzüne taşındı
135 yıllık tarihi güzelliği keşfettiler
01.06.2025 - Pazar 13:16
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin en görkemli yapılarından biri olan Selim Sırrı Paşa Konağı’nı “Müzeler Haftası” kapsamında huzurevi sakinlerine gezdirdi.
KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin en görkemli yapılarından biri olan Selim Sırrı Paşa Konağı’nı “Müzeler Haftası” kapsamında huzurevi sakinlerine gezdirdi. Eşsiz mimarisi ve asırlık tarihiyle büyüleyen konak, büyüklerden tam not aldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Hayatın İçindeyim Projesi” kapsamında büyüklerimizin aktif ve sürdürülebilir hayatın içinde yer almalarına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, “Müzeler Haftası” kapsamında huzurevinde kalan eli öpülesi büyüklerimizi Selim Sırrı Paşa Konağı’nı gezdirdi. Haftanın anlam ve önemine uygun olarak yapılan ziyarette büyüklerimiz, eşsiz mimarisi ve asırlık tarihiyle büyüleyen konağı çok beğendi.

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR ETTİLER
1892 yılında inşa edilen ve Kocaeli’nin en görkemli yapılarından biri olan konak, huzurevi sakinlerini ağırladı. Rehber eşliğinde yapılan gezide; konağın tarihi, yapım tekniği ve estetiğiyle ilgili bilgiler verildi. Tarihi geziden son derece memnun kalan ziyaretçiler, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Katılımcılardan Bilal Özgüven, doğma büyüme İzmitli olmasına rağmen ilk defa Selim Sırrı Paşa Konağı’nı gördüğünü ifade etti. Arkadaşlarıyla birlikte bulunduğu etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özgüven, “Çok mutlu olduk, burası çok güzel bir yer. Büyükşehir Belediyesi sayesinde konağı görmüş olduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Dijital Delillerin Hukuki Gücü: Uzman Görüşü ve Bilimsel Yaklaşımın Önemi
Dijital Delillerde Manipülasyon ve Bilimsel Gerçeklik: Veri Güvenliği Nasıl Sağlanır?
Köpek Ödül Maması Nedir ve Neden Önemlidir?
Belgelerin Fiziksel Kondisyonu ve Eskitme Yöntemlerinin Tespiti
Büyükşehir’den Osmanlı tarihine ışık tutan söyleşi
25 metrelik yol projesinde çalışmalar hız kazandı
Kar Urfa'yı esir aldı
Büyükşehir’den kaldırımlarda yaya güvenliği için çalışma
Van'da 220 köy yolu ulaşıma kapalı