Zayıflamak İsterken Yapılan Yanlışlar

04.02.2018 - Pazar 21:38

Zayıflama üzerine çeşit çeşit diyetler nice yöntemler bulunur. Fakat çoğu kişi söylenen her yöntemi yapmış olmasına ya da her diyeti uygulamış olmasına rağmen bir türlü kilo veremez. Belli başlı doğru sanılan, zayıflattığı düşünülen bazı yanlışlar mevcuttur. İşte bu yanlışların farkında olmayan kişiler bir türlü kilo veremez.

Aç Kalmak

Her zaman uyarılan bir konudur aç kalmak. Hiçbir beslenme uzmanı aç kalarak zayıflamayı önermez. Çünkü bu bir yanılsamadan ibarettir. Başlangıçta aniden yediğiniz öğünleri büyük bir ölçüde azalttığınızda yani neredeyse aç kalarak zayıflamaya çalıştığınızda hızlıca kilo vermeye başlarsınız. İlk hafta gayet iyi gider fakat belli bir süre sonra metabolizma yavaşlar ve kilo vermeniz durur. Bu noktada sağlık problemleri dahi ortaya çıkabilir.

Hızlı Kilo Vermek

Aç kalmakla bağlantılı bir diğer konu da hızlı kilo vermeye çalışmak. Bir ayda on kilo vermeye çalışmak yanlış bir harekettir. Bu düşünceyle başladığınız her diyette hayal kırıklığına uğrarsınız. Çünkü verilen kilonun daha fazlasını kısa bir sürede alırsınız ve vücudunuzda sarkmalar oluşur.

Yağ Ve Karbonhidratı Kesmek

Aniden bütün yağ ve karbonhidrat alımını durdurmaya yönelik bir zayıflama yöntemi olamaz. Çünkü vücudumuzun bütün besin değerlerine ihtiyacı vardır. Sadece proteinle beslenmek ve bu şekilde kilo vermeye çalışmak doğru bir düşünce değil. Hepsinden belli oranlarda almaya devam etmek gerekir.

Öğün Atlamak

Ara öğünleri ya da ana öğünleri atlamak doğru sanılan yanlışlardan biridir. Kalori alımını azaltmak üzerine yapılan bu hareket yine vücudunuzun bütün dengesini bozar. Metabolizmanızı yavaşlatır. Bu nedenle zayıflamak istiyorsanız az ve sık yemeniz gerekir. Öğün atlamak yerine kalorisi az besinleri tüketmelisiniz.

Spor Yapmamak

Spor yapmadan zayıflamak vücudunuz için yanlış bir harekettir. Yeterince sağlıklı bir zayıflama yöntemi değildir.

YORUM YAZ