Rize'de çay çöpünden mangal kömürü üretiliyor

30.03.2022 - Çarşamba 12:15

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in girişimleriyle Kalkandere Organize Sanayi bölgesinde başlatılan Çay Çöpünden Mangal Kömürü ve Elektrik Üretim tesisi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

RİZE (İGFA)- Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Tesiste bugün Rize Valisi Kemal Çeber, Kalkandere Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, Rize Ticaret Odası Başkanı Ş.Aziz Karamehmetoğlu, AKPARTİ İl Başkanı İshak Alim, AKPARTİ Çevre, Şehir ve Kültür Başkan yardımcısı Serpil Yılmaz ve Rize önceki Belediye Başkanlarından Halil Bakırcı ile tesislerin işleyişi ve çalışmaları yerinde incelediler.

Başkan Metin, ziyaretçilere Çay çöpünün işlenmesiyle birlikte yüksek kaloriye sahip mangal kömürü imalatı yapılan tesiste ayrıca gazifikasyon sistemi sayesinde enerji üretilecek üniteleri gezdirerek bilgi verdi.

Vali Çeber, ve beraberindeki heyet Çay Çöpünden Mangal Kömürü ve Elektrik Üretim tesisi ziyaretlerinin ardından, Organize Sanayi bölgesinde yapımına başlanan Cami inşaatını ziyaret etti.

Etiketler
YORUM YAZ