Pes etmeyen anneler!

08.05.2022 - Pazar 10:45

“Tüm kadınlar birer anne adayıdır, annedir. Onlar; bir gün değil, hayatları boyunca umudun, şefkatin, merhametin, gücün ve kararlılığın adı olmuşlardır” diyen Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner’den kadınlara bu özel günde mesaj var:

HER BİRİNİN HİKAYESİ FARKLI

“Annelik bu dünyadaki en kutsal görev. Kadın hastalıkları, doğum ve tüp bebek uzmanı olarak kadınlarımızın anne olmalarına vesile olmak, bu kutlu, şahane duygunun başlangıcında bizlerin de payı olması ise bizim için paha biçilmez bir mutluluk. Her anne adayımıza annelik yolunda hep farklı sebeplerle dokunuyoruz. Bizlere anne olma hayali ile öyle inanarak geliyorlar ki… Her kadının anne olma yolculuğu da farklı tabi ki. Kimi annemizde altın yumurta ararken, kimi annemizde bebeğinin 9 ay geçireceği rahmi en güzel şekilde hazırlıyoruz. Kimi annemizin yumurtalarının kalitesini ve sayısını artırmak için PRP uygularken, kimi annemizde düşük sebebini iyice araştırıp genetik tanılı tüp bebek yaparak bebeğini kucağına zamanında almasını sağlıyoruz.”

HER YIL 500 KADINA ANNELİK DUYGUSUNU YAŞATIYORUZ

“Bu uzun soluklu yolculukta annelerimizin sabrı inanılmaz” diyen Prof. Dr. Gökalp Öner, “Bazen iki yıl, belki daha fazla süre çocuk sahibi olabilmek için tedavisine sabırla devam eden annelerimizi görürken, bazen de 4-5 ay içinde bu güzel duyguyu yaşayan annelerimize tanık oluyorum. Ama gözlerde hep aynı duygu: Anne olma isteğinin mükemmel heyecanı, inancı… Bana inanan, benimle birlikte yol alan, defalarca denemesine rağmen ‘Pes etmeyeceğim, tekrar yoluma devam edeceğim’ diyerek evladını kucağına alan anneler, kucaklarında çocukları ile gelince dünyalar benim oluyor. Çok şükür ki merkezimizde her yıl yaklaşık olarak 500 anne adayı kadınımıza annelik duygusunu yaşatıyoruz. Bunun gururu ile de tüm kadınlarımızın Anneler Günü’nü kutluyorum” diyor.

Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

YORUM YAZ