Konforlu yollarla akaryakıta 1 milyar litre tasarruf

19.04.2022 - Salı 03:21

Karayolları Bölge Müdürleri toplantısına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapılan konforlu yollar sayesinde akaryakıttan 1 milyar litre tasarruf sağlandığı açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karayolları 72. Bölge Müdürleri toplantısına katıldı.

“Yolların insanlığın ve ülkelerin atar damarı olduğunu kaydeden Bakan Karaismailoğlu, karayolu ağı içindeki oranı yüzde 42 olan bölünmüş yolların trafiğin yüzde 83’ünü taşıdığını ifade etti.

Yapılan konforlu yollar sayesinde vatandaşların yollarda harcadığı süreyi yıllık 7 milyar saat azalttıklarına dikkati çeken Bakan Karaismailoğlu, bu sayede akaryakıttan 1 milyar litre tasarruf sağlandığını vurgulayarak, "Ülkemizin stratejik konumunun avantajlarından hareketle, akslarımızdaki uluslararası ticaret ağlarını merkeze alan, küresel ve bölgesel bütünleşmeyi sağlayan çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Asya ve Avrupa arasındaki doğu-batı koridorlarımız ile Kafkas ülkeleri ve Rusya’dan Afrika’ya uzanan kuzey-güney koridorlarımızın iyileştirme çalışmalarını tamamlayarak tüm modlarımızla entegre ediyoruz. Yaptığımız yolların halkımıza sağlayacağı rahatlık ve tasarrufun yanı sıra ülkemizin içinde bulunduğu stratejik konumunu da güçlendiriyoruz" diye konuştu.

Türkiye’yi baştan başa kuşatan ulaştırma ve haberleşme projelerimizle sadece bölgemizin değil, dünyanın en önemli ticari koridorlarında söz sahibi bir ülke haline geldiklerini anlatan Karaismailoğlu, "Lojistik süper güce dönüşmek için yaptığımız dev ölçekli yatırımlarımız, ekonomimize, ihracatımıza, turizmimize de omuz vererek, ülkemizin âli menfaatlerine en doğru katkıyı veriyor. Yaptığımız her yol, her köprü, her tünel, her havalimanı, her liman inşa edildikleri noktada halkımıza iş oluyor, aş oluyor, bereket getiriyor. Devlet aklı, ileri görüşlülüğü ve planlı bir yaklaşımla Türkiye’yi yarınlara eksiksiz olarak hazırlamak bizim için çok önemli”" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ