Kilis’te Zekât Bilgilendirme toplantısı yapıldı

12.03.2022 - Cumartesi 04:48

Kilis İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 2022 yılı “Zekât Bilgilendirme Toplantısı” Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Mustafa Acar’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

KİLİS (İGFA)- Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekât konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekât bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla "2022 yılı Zekât Bilgilendirme Toplantıları" başlatıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıya İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, İl Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri, Vaizler, Personel İdari Mali İşler Şefi, Daire Personeli İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.

Toplantının açılış konuşması yapan İl Müftüsü Şahin, “Müftülüğümüz ve TDV Kilis Şubesi’nin Kilis’te çok güzel hizmetler yaptığına dikkati çekerek din gönüllüsü kardeşlerimizin çıtayı daha da yukarı taşımaları gerektiğini söyledi ve katılımcılara teşekkür ederken toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.” ifadelerinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Zekât Hizmetleri hakkında bilgi veren Başkanlık Vaizi Mustafa Acar ise, “Halkımızda ve İslam dünyasında zekât farkındalığının ve zekât bilincinin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak, rehberlik etmek ve emaneti ehline teslim etmek amacıyla Başkanlımızın Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Zekât Hizmetleri Daire Başkanlığı kurulmuştur.

Başkanlığımızın zekât hizmetlerini planlamada en güçlü yönü ise milletimize manevi rehber ve ahlaki örnek olan hademe-i hayrattır. İşte bu hizmetlerin anlatılmasında müftüler, vaizler, imam-hatipler, müezzin-kayyımlar ve Kur’an kursu öğreticiler başta olmak üzere Başkanlığımızın her bir personeline büyük görevler düşmektedir. Bu sebeple ülkemizin zekât potansiyelinin dini kurallara uygun olarak, yurt içinde ve yurt dışındaki Müslüman kardeşlerimize ulaştırılmasında görev üstlenmek çok önemli bir sorumluluktur. Bu vesileyle Türkiye Diyanet Vakfı Gönüllüsü kardeşlerime teşekkür ediyorum.”dedi.

YORUM YAZ