Alüminyum doğrama

20.12.2019 - Cuma 22:31

Hepimizin de bildiği üzere alüminyum, ısı ve yalıtım için çok fazla uygun bir materyal olarak kabul edilmemektedir. Alüminyum pencerelerde kullanılan alüminyum profil içerikleri tamamen termal olarak bölümlenmiş profiller olarak üretilmişlerdir. Termal olarak ayrı şekilde bölümlendirilmiş ısı yalıtımlı alüminyum doğrama profiller tamamen iç ve dış mekanlarda kullanılmak üzere üretilmektedir. Dış mekanlara teması halinde içerisinde bulunan alüminyum profil parçaları da plastik bariyerler aracılığı ile birbirlerinden ayrılmaktadır.

Dünyada ilk olarak ısı yalıtımlı profil çeşitleri üretilmeye başlanmış olsa da Türkiye'de ilk senelerdeki yalıtımsız veya tamamlayıcı eksik pencere uygulamaları, bizlerde tamamen alüminyum ısıyı iletir mantığını oturtmuştur. Bu sebepten dolayı da halen daha Türkiye'de alüminyum doğrama ürünlere çok fazla sıcak bakılmamaktadır. Fakat detaylarına inecek olursak bu tarz ürünler hem sizlerin cebini korur hemde yaşadığınız yeri sıcak bir şekilde fazlasıyla korumaya devam eder. Profiller kendi içlerinde de fazlasıyla ayrılırlar. Genel olarak bütün elementlere baktığımızda ısı yalıtımlı pencereler olarak üretilen alüminyum yapılar günümüzde çok iyi ısı yalıtımı yapabilmekte ve dışarıdan gelecek olan bütün sıkıntıları da engelleyebilmektedir.

Çoğu insan ilk olarak ev aldıklarında en ucuz kapı pencere sistemi hangisiyse direkt olarak ona yönelmektedirler. Fakat gelecek planı yaparak hareket ettiğinizi düşünürsek bu tarz ani davranışlar sizlerin ileride cebine yansıyacaktır. Bu sebepten dolayı ilk olarak en kaliteli hizmeti kendinize aldığınız sürece her zaman hem sağlık konusunda hemde maddi konularda en az sıkıntıyı sizler çekmiş olacaksınız.

YORUM YAZ